Deel deze website met je

omgeving.

Klein & Groot Mediation

Muriël Bosgra

Eekwal 20

8011 LD Zwolle

Tel: 06 155 448 36

Info@kleinengrootmediation.nl

KvK: 65.067.800

“De Muur”

Na een scheiding lukt het ongeveer 25 procent van de gezinnen om het ouderschap coöperatief vorm te geven. Dit zijn de ouders die bijvoorbeeld nog samen koffie drinken, op het voetbalveld staan en samen verjaardagen vieren.

Ongeveer 25 procent van de ouders lukt het niet om het ouderschap na een scheiding goed vorm te geven. Er zijn voortdurend spanningen en gedoe, ook wel (hoog) conflictueus ouderschap genoemd. In deze situatie voelen zowel kinderen als ouders zich niet oké. Het is schadelijk voor kinderen om in deze situatie op te groeien en ouders raken moe en uitgeput.

Deze ouders voelen druk om in het vakje coöperatief ouderschap te passen. Hulpverleners verlangen vaak dat ouders samen aan tafel gaan en dat afspraken gemaakt worden. Dit resulteert vaak in nog meer gedoe en/ of het lost niets op.

De overige 50 procent van de ouders lukt het om het ouderschap “goed genoeg” vorm te geven en dit wordt ook wel parallel (solo) ouderschap genoemd. Ouders overleggen zo min mogelijk met elkaar, soms helemaal niet. De nadruk ligt niet meer op samen ouders samen, maar allebei ouders zijn. Dit zorgt voor minder conflicten en resulteert in rust en stabiliteit.

Als mediator & kindbehartiger kan ik kinderen en ouders helpen om de weg van rust te vinden, van conflictueus ouderschap naar parallel (solo) ouderschap. Door een denkbeeldige muur te metselen en de focus op de relatie tussen ouder en kind te leggen zal er meer rust ontstaan. Dit kan met de inzet van Parallel Ouderschap (PO) en hierbij begeleid ik twee ouders in dit proces. Wanneer het conflict je zo in de tang heeft, dan kan het nodig zijn om in te zetten op Parallel solo Ouderschap (PsO). Dan krijgt elke ouder een eigen coach en lopen de processen echt parallel aan elkaar. Lees hierover meer op: https://www.praktijkparallelouderschap.nl/ 

Mocht je als ouder of als professional vragen hebben, stel ze gerust!